De Kerkbijdrage:

Het kerkbestuur wil gezien de stijgende kosten de kerkbijdrage speciaal onder uw aandacht brengen.

Dat het in stand houden van een parochie veel geld kost wordt niet door iedereen meer onderkend.
Niet alleen de kosten van de kerk (verlichting, verwarming en versiering) en ook de pastorie moeten worden betaald, maar ook het salaris van de pastoor, de schoonmaakster, de organist en dirigent van het Kerkelijk gemengd zangkoor komen allemaal voor rekening van de parochie. Al met al een hele investering.
We hebben nog een bescheiden vermogen, maar teren daarop heel snel in omdat de kerkbijdrage terugloopt. Wilt u uw kerkgebouw open laten blijven, het kerkhof behouden, een pastoor tot uw beschikking hebben en dus kerk willen zijn in Oirsbeek, dan vragen wij u bij te dragen. Wij verzoeken u om 10 euro per maand, dat is 120 euro per jaar. Dat lijkt veel geld, maar dat is ongeveer 0,33 eurocent per dag… Kunt u daarvoor uw eigen huis verwarmen, verlichten en versieren, uw eigen inkomen veilig stellen en verzorgde feesten organiseren, een jaar lang, voor 0,33 eurocent per dag, 10 euro per maand, 120 euro per jaar?
Wanneer alle huishoudens in Oirsbeek ons dat bedrag zouden gunnen, komen wij als parochie al een heel eind…

Bij voorbaat dank,

Wist u dat:

• de kerkbijdrage (onder bepaalde voorwaarden) aftrekbaar is voor de inkomstenbelasting.
  • bij voldoende kerkbijdrage geen bijdrage verschuldigd is voor rouw- en trouwdiensten.

Het regelen van de betaling van de kerkbijdrage?

Het gemakkelijkste is om zelf een opdracht te geven tot automatische overboeking via de bank of postbank.

Bankrekeningnummers kerkbijdrage

ING:             NL80INGB0000970811  t.n.v. R.K. Kerkbestuur